donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

ARTISTS’ ESTATES.

Η ΜΕΤΑ-ΖΩΗ ΤΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Ημερίδα

Σε οργάνωση: ΕΜΣΤ 

σε επιμέλεια της Τίνας Πανδή

σε συνεργασία με το

3 137 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.01.2023

στις 13.00 

Στο ΕΜΣΤ,

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα 


<- αρχείο

 

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος του 3 137 για το 2023 με  την ημερίδα Artists’ Estates. Η μετά-ζωή του καλλιτεχνικού έργου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεπιμέλεια με την Τίνα Πανδη, επιμελήτρια του μουσείου.

Οι όψεις της διαχείρισης της υλικής και άυλης κληρονομιάς που αφήνει πίσω του μια καλλιτέχνιδα/ένας καλλιτέχνης αφορούν τα μουσεία, την ιστορία της τέχνης αλλά και την αγορά της τέχνης. Ειδικότερα, ως προς την κληρονομιά των σύγχρονων καλλιτέχνιδων και καλλιτεχνών, κεντρική σημασία έχουν ζητήματα διαχείρισης, επιλογής και ένταξης του έργου τέχνης όπως και ανάδειξης παραγνωρισμένων πτυχών του.

Πώς παραμένει «ζωντανό» το καλλιτεχνικό έργο; Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης έργων δημιουργών που έχουν φύγει από την ζωή; Τι σημαίνει «καλλιτεχνικό κληροδότημα» και ποιος ο ρόλος του μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας; Ποιες οι διαχειριστικές, ερευνητικές, και επιμελητικές προκλήσεις στην διατήρηση του καλλιτεχνικού έργου;

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές o Robert Beavers, κινηματογραφιστής και συνδημιουργός μαζί με τον Gregory Markopoulos, του Temenos Archive, η Κατερίνα Θωμαδάκη, κινηματογραφίστρια, πολυμεσική καλλιτέχνιδα και θεωρητικός, συνδημιουργός έργων μαζί με τη Μαρία Κλωνάρη, και η Anna Schäffler, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια.

Συμμετέχουν επίσης οι: Χλόη Ακριθάκη, Πόπη Αλεξίου, Γιώργος Αρμάος, Ειρήνη Βουρλούμη, Γεράσιμος Γιαννόπουλος, Αναστασία Δούκα, Πιερρίνα Κοριατοπούλου, Πηγή Κωνσταντίνου, Νεφέλη Παπαδημητρίου, Γιώργος Σαπουντζής, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Κλέα Χαρίτου.

Βρείτε το πρόγραμμα της ημέρας και περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω λινκ 

https://www.emst.gr/events/artists-estates-i-meta-zoi-toy-kallitechnikoy-ergoy

Η ημερίδα ανοίγει το πρόγραμμα του 3 137 με τίτλο Συναντήσεις για το 2023. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει την πολυπλοκότητα της ιστορικοποίησης ενός καλλιτεχνικού έργου και παράλληλα να αφηγηθεί ιστορίες για τις σχέσεις ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές, μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών, ιστορικών, συλλεκτών, συγγενών. Ο τίτλος του προγράμματος Συναντήσεις, δανείζεται από τον τίτλο του κειμένου της ιστορικού τέχνης Μάρθας Χριστοφόγλου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως, που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες από τον εκδοτικό οίκο paraguay press.  Η έκδοση ξεκινά με αφορμή το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 3 137 για την καλλιτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα την δεκαετία του 1970 και τις συγγένειες  με το σήμερα.   

 

Το πρόγραμμα Συναντήσεις πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.)