donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

aboutus

Το 3 137 είναι ένα artist run space στην Αθήνα που ιδρύθηκε το 2012, από την Πάκυ Βλασσοπούλου, τη Χρυσάνθη Κουμιανάκη και τον Κοσμά Νικολάου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης για ανταλλαγή ιδεών, συζήτηση και έρευνα. Το πρόγραμμα εστιάζει στη συνεργασία, στη θεσμική κριτική και στην ιδέα της φιλοξενίας. Το 3 137 έχει παρουσιάσει εκθέσεις, performances, ομιλίες και εργαστήρια, ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με επαγγελματίες της τέχνης, επιστήμονες και φίλους καθώς και προγράμματα σε διάλογο με διαφορετικές κοινότητες. Οι ιδρυτές του 3 137 αναπτύσσουν συλλογικά και συνεργατικά το προγραμμα σαν ένα κοινό έργο με στόχο τον πειραματισμό και την ανάδειξη υβριδικών μορφών συνύπαρξης.  

 

Tο 3 137 έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 200 καλλιτέχνες, επιμελητές, συλλογικότητες, ινστιτούτα και ιδρύματα τέχνης. Πιο πρόσφατα, το πρόγραμμα εστιάζει σε δραστηριότητες που έχουν στόχο την ενεργοποίηση κοινοτήτων, την έρευνα και την παραγωγή λόγου. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις προσωρινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αθήνα (2014, 2020) και στο Dubai (2019) που παρουσιάζουν συζητήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα και έργα. Παράλληλα το 3 137 έχει ιδρύσει την GABRIELA, ένα άυλο ινστιτούτο τέχνης καθώς και διατηρεί ένα πρόγραμμα παρουσίασης καλλιτεχνικών εκδόσεων. Η GABRIELA ασχολείται με το ρόλο και τη θέση των καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών σε θέματα βιωσιμότητας, εργασίας και θεσμοποίησης και η Πολική Αρκούδα, ένας αυτοσχέδιος εκδοτικός οίκος, παρουσιάζει ανά διαστήματα θεματικές εκθέσεις με βιβλία καλλιτεχνών. 

 

 • Πάκυ Βλασσοπούλου

  Η Πάκυ Βλασσοπούλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε τέχνη με σε μια πόλη περιτριγυρισμένη από βουνά που πάντα έβρεχε. Εκεί γνώρισε τα άλλα δύο μέλη του 3 137 και φυσικά ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα συνεργαζόταν τόσο στενά μαζί τους. Η τέχνη της πηγάζει από την αδυναμία της να θυμάται ονόματα, έννοιες και ημερομηνίες. Όνειρο της είναι το εργαστήριο/3 137 να αποτελεί σημείο αναφοράς ανθρώπων και καλλιτεχνών που δεν παίρνουν τίποτα ως δεδομένο. 

  https://pakyvlassopoulou.com

  paki@3137.gr
 • Χρυσάνθη Κουμιανάκη

  Η Χρυσάνθη Κουμιανάκη γεννήθηκε το 1985 στο Ηράκλειο Κρήτης. Eίναι το 1/3 του 3 137. Είναι εικαστικός, όπως και τα άλλα 2/3.  Πέρασε από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και το Λονδίνο και κατέληξε στην Αθήνα και πάλι καθώς της φαίνεται το πιο οικείο και ενδιαφέρον μέρος. Το κυρίως σώμα της δουλειάς της αφορά τον χώρο και την εμπειρία, την ανάμνηση και την εξιστόρησή τους.

  Βασική είναι η ανάγκη της για συνεργασία και συμβίωση με άλλους καλλιτέχνες, τόσο για την εξέλιξη της δουλειάς της όσο και για την συζήτηση με την καλλιτεχνική σκηνή και τη δημόσια σφαίρα. Κάπως έτσι βρέθηκε σε αυτό το εργαστήριο με τους συγκεκριμένους ανθρώπους να ανταλλάσει ιδέες και να προσπαθεί να επικοινωνήσει και με άλλους ανθρώπους εκτός του εργαστηρίου. Με αυτήν την ανάγκη λοιπόν έγινε μέρος του 3 137 και επιθυμεί ο διάλογος αυτός να γίνει ακόμα μεγαλύτερος.

   

  http://chrysanthikoumianaki.com

  chrysanthi@3137.gr
 • Κοσμάς Νικολάου

  Γεννήθηκα το 1984 στο Λυκαβητό και έτσι, αναγκαστικά, θεωρούμαι ο μεγαλύτερος ηλικιακά στο 3 137. Σπούδασα τέχνη χωρίς να καταλάβω ότι αυτή με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από πολλά άλλα πράγματα στην καθημερινότητα. Για να είμαι όμως εντελώς σίγουρος, συνέχισα τις σπουδές μου στην αρχιτεκτονική και κατάλαβα πόσο πολύ με ενδιαφέρει ο συνδυασμός τους. Η πρακτική μου δανείζεται στοιχεία και τεχνικές από την αρχιτεκτονική και άλλες επιστήμες. Πολύ συχνά παρατηρώ πως η αρχιτεκτονική και η πόλη μας λένε ιστορίες και τελικά καταπιάνομαι με αυτές, αναμειγνύοντάς τις με ιστορικά στοιχεία, τεκμήρια και πρωσωπικά βιώματα και αναμνήσεις ώστε να αναδείξω μια προσωπική οτπική για την δημόσια ιστορία. Από την ανάγκη μου για συνεργασία και ομαδικές κατασκευές, αρκετές φορές έχω επιμεληθεί ομαδικές έκθεσεις.

  Η συγκατοίκηση στο εργαστήριο και η συνεργασία στο 3 137 είναι ζωτικής σημασίας για μένα και πιστεύω πως δίχως αυτές τις προυποθέσεις πολύ δύσκολα θα μπορούσα να εργαστώ και να καταφέρω αυτά που με ενδιαφέρουν. Εύχομαι όσο περνάει ο καιρός στο 3 137 να ακούω με το ίδιο ενδιαφέρον και με περισσότερη προσμονή τους συνεργάτες μου, που μου δίνουν απίστευτη έμπνευση και όρεξη για νέα πράγματα. Ταυτόχρονα εύχομαι το 3 137 να είναι πηγη έμπνευσης και δημιουργίας για όσους περισότερους έχουν την διάθεση και το χρόνο να το ακούσουν.

   

  https://onthemezzanine.com

  kosmas@3137.gr