donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

After the explosion you still hear the light  

 

A Book, Film and Conversation 

at the Hellenic Centre in London

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, 15:00 

 

Hellenic Centre

16–18 Paddington Street, Marylebone, W1U 5AS Λονδίνο

 

Παρουσίαση της έκδοσης

Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως

από τους ιδρυτές του 3 137, 

προβολή οπτικοακουστικού υλικού 

της εικαστικού Διοχάντης

και συζήτηση με τον επιμελητή

της Serpentine Galleries 

Κώστα Στασινόπουλο


<- αρχείο
 

Το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 15:00 έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση της έκδοσης Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως στο Hellenic Centre στο Λονδίνο. Οπτικοακουστικό υλικό της Διοχάντης –από το προσωπικό αρχείο της καλλιτέχνιδας– θα προβληθεί διεθνώς για πρώτη φορά.

Οι τρεις συν-ιδρυτές/-ύτριες του 3 137 (η Πάκυ Βλασσοπούλου, η Χρυσάνθη Κουμιανάκη και ο Κοσμάς Νικολάου) θα μιλήσουν στο κοινό για το ερευνητικό έργο που ανέπτυξαν τα τελευταία επτά χρόνια και για την έκδοση που είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αυτής μελέτης πάνω σε καλλιτεχνικές πρακτικές και έργα από τη δεκαετία του ’70 στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση με τον Κώστα Στασινόπουλο, επιμελητή της Serpentine Galleries, με αφορμή τα ποικίλα ερωτήματα που διατυπώνονται στην έκδοση. 

Παράλληλα, στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό που έχει κινηματογραφήσει η Διοχάντη από την ομαδική έκθεση GRIEKS FESTIVAL – Greek Contemporary Art που παρουσιάστηκε το 1981 στην εκκλησία De Nieuwe Kerk στο Άμστερνταμ, σε επιμέλεια της Βεατρίκης Σπηλιάδη. Το υλικό που θα προβληθεί δεν είναι παρά μόνο ένα τμήμα της πλούσιας και σημαντικής συλλογής της εικαστικού, με καταγραφές σε φιλμ Super 8 που έχει πραγματοποιήσει η Διοχάντη από ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων/-ίδων καλλιτεχνών/-έχνιδων κυρίως στο εξωτερικό, όπως και καλλιτεχνών/-έχνιδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Αθήνα – από το 1977 μέχρι το 1986. Η παρουσίαση του υλικού έρχεται ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας που έχει αναπτύξει μαζί της το 3 137 από το 2016 έως σήμερα: μιας συνομιλίας που εξελίσσεται γύρω από το καλλιτεχνικό της έργο, όπως και γύρω από τη διάσωση και αρχειοθέτηση υλικού που σχετίζεται με καλλιτέχνες/-ιδες της εποχής της, αλλά και της προηγούμενης γενιάς από τη δική της.

Η παρουσίαση της έκδοσης στο Hellenic Centre πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης της επιμελήτριας και διευθύντριας του ιδρύματος Νάγιας Γιακουμάκη.

 

Προκράτηση θέσης:

https://www.eventbrite.co.uk/e/after-the-explosion-you-still-hear-the-light-a-book-film-and-conversation-tickets-579316269557

 

Η έκδοση έλαβε την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και του Γεράσιμου Γιαννόπουλου.