donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

Μετά την έκρηξη

ακούς ακόμα το φως,

2016-2019

Επόμενα Βήματα &

Καλλιτεχνικές Συναντήσεις για Παιδιά

2018-2019


<- αρχείο

 

Το πρότζεκτ Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2016, όταν στο χώρο του 3 137 οργανώθηκε μία σειρά εκθέσεων, συναντήσεων, προβολών και ομιλιών με αφορμή την καλλιτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1970, σε συνεργασία με την επιμελήτρια, ιστορικό τέχνης και φίλη Κλέα Χαρίτου.

 

Το επόμενο βήμα έγινε την άνοιξη του 2017 με μια δημόσια παρουσίαση αρχειακού υλικού που εντοπίσαμε και συλλέξαμε. Από τότε μέχρι και σήμερα η έρευνα έχει συνεχιστεί, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με καλλιτέχνες και συγγραφείς, επισκέψεις σε αρχεία και συλλογές και έχει δημιουργηθεί μια άτυπη ομάδα εργασίας που χαρτογραφεί τη δεκαετία του 1970 και κυρίως τον αντίκτυπό της στο σήμερα. Το σύνολο της δουλειάς πρόκειται να παρουσιαστεί σε μία έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Paraguay Press, με έδρα το Παρίσι, μέσα στο 2019.

 

Σήμερα, δύο χρόνια μετά από την πρώτη δράση και λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο καλλιτεχνικές συναντήσεις για παιδιά, με αφορμή το εικαστικό έργο του Παντελή Ξαγοράρη και τη σχέση της Τέχνης και με τα Μαθηματικά και την Τεχνολογία. Η πρώτη συνάντηση γίνεται σε συνεργασία με την εικαστικό Κυριακή Γονή και η δεύτερη σε συνεργασία με τον μηχανολόγο μηχανικό Κώστα Μαχαιρά.

 

Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2018 προσπαθώντας να συνδράμουμε κι εμείς στο σημαντικό έργο του οργανισμού ΙΣΕΤ (Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης), συνεργαζόμαστε μαζί του για την ψηφιακή αρχειοθέτηση του αρχείου του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη. Το υπό επεξεργασία υλικό προστίθεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΣΕΤ και είναι πλέον προσβάσιμο. Η δράση της αρχειοθέτησης έχει συμβολικό χαρακτήρα και σκοπό να υπογραμμίσει αφενός την ανάγκη διάσωσης του καλλιτεχνικού έργου και αρχειακού υλικού, και αφετέρου να αναδείξει ενδιαφέροντες τομείς έρευνας από το πρόσφατο καλλιτεχνικό παρελθόν.

 

Το Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως παίρνει τη μορφή μιας δυναμικής συνάντησης ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ενώ επιδίωξή μας είναι η ενορχήστρωση ενός συνεχούς διαλόγου. Ένα στιγμιότυπο που θα αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε και επισκεπτόμαστε το πρόσφατο παρελθόν μας. Πρόκειται για ένα διάλογο που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ιστοριογραφίας και κριτικής ανάλυσης, ενώ δε φοβάται να φτάσει μέχρι την αυθαίρετη προφορική αφήγηση και τη μυθολογία.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Οργανισμό ΝΕΟΝ για την πολύτιμη υποστήριξη καθώς και όλους όσους έχουν συμμετάσχει και συμβάλλει σε αυτό το πρότζεκτ.