donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

Along Those Lines

Luke Burton, Kirstie Forbes, Catriona Gallagher, Rosie Sillitoe, John Smith, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 20.30


<- αρχείο

Το 3 137 με χαρά υποδέχεται παράλληλα με το πρόγραμμά του την προβολή φιλμ καλλιτεχνών Along Those Lines την οποία επιμελείται η Catriona Gallagher.

Τα φιλμ αυτά εξερευνούν τη φύση αυτού που μας περιβάλλει μέσω της γραμμής και της φόρμας και τοποθετούνται μαζί με την κοινή ικανότητα τους να εφαρμόζουν πρακτικές σχεδίου στην κινούμενη εικόνα. Ακολουθώντας γραμμές που υπάρχουν στην αρχιτεκτονική και γύρω από αυτή ή δημιουργώντας γραμμές, τα φιλμ σχεδιάζουν στο χώρο εξετάζοντας οπτικά τη γραμμή και το περίγραμμα υφαίνοντας επιπλέον αφηγήσεις με τον τρόπο αυτό στη γλώσσα. Ο φακός καθώς κινείται μπορεί να είναι ένα εργαλείο με το οποίο κανείς σχεδιάζει ή και ένας ακίνητος μάρτυρας της γραμμικότητας στις δομές γύρω καθώς αυτές ξεδιπλώνονται εμπρός του. Συχνά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί την παρουσία μιας φιγούρας, φανερής ή όχι, που η αλληλεπίδρασή του με αυτή αφήνει ίχνη κατά τις εξερευνήσεις της. Πλάι στις γραμμές της γης- ή του αστικού τοπίου- τα φιλμ σχεδιάζουν με τις περιπλανήσεις τους· είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σχέση μας με αυτά που μας περιβάλλουν.