donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

Desk Issues

@DYNAMO

Πάκυ Βλασσοπούλου, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Αλεξία Καραβέλα, Φάνης Καφαντάρης, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Δάφνη Λασιθιωτάκη, Ελένη Μπαγάκη, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Κοσμάς Νικολάου, Πάνος Παπαδόπουλος, Σαββίνα Πατρικίου, Κώστας Ρουσσάκης, Έλλη Ρουπάκη, Μαρία Τζανάκου, Θοδωρής Προδρομίδης+Αγγελική Παπούλια, Brave Barbara, A Whale’s Architects (Ίρις & Λήδα Λυκουριώτη), Albert Mayr, Daniel Kemeny

 

 

5- 25 Απριλίου 2014


<- αρχείο

Η έκθεση Desk Issues που παρουσιάζεται στο Δυναμό δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του 3 137 στο Sluice Art Fair του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2013 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο 3 137 στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2013.
Για τη συγκεκριμένη έκθεση ζητήθηκε από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ένα βιβλίο 
το οποίο να περιγράφει διαδικασίες που αναπτύσσονται πάνω ή γύρω από ένα οποιοδήποτε τραπέζι. 
«Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στο τραπέζι ως ένα αντικείμενο ή χώρο στον οποίο συλλέγονται προσωπικές ιστορίες. Φτιάξαμε μια συλλογή αντικειμένων όπως κάποιος θα έκανε στο γραφείο του. Το προσωπικό "σημειωματάριο" που κάποιος έχει επιμεληθεί στο τραπέζι του, ένα κρυμμένο σε σελίδες βιβλίων σενάριο, μια παράλληλη ιστορία σε πραγματικό χρόνο.
Η συνεργασία με την Collective Library του Δυναμό στη Θεσσαλονίκη είναι κομβικής σημασίας και εγκαινιάζει την πρόθεση μας να επεκτείνουμε την πρώτη αυτή προσπάθεια δημιουργώντας ένα είδος άτυπου και αυτοσχέδιου εκδοτικού οίκου που θα προτείνει θεματικές και θα ζητά την υλοποίηση τους με μέσο το βιβλίο.

Η συνεργασία μας με το Δυναμό αναπτύσσεται μέσα από τις παρουσιάσεις βιβλίων καλλιτεχνών αλλά και καθιερώνεται μέσα από την δημιουργία ενός μόνιμου ραφιού στη βιβλιοθήκη. Στο ράφι αυτό θα φιλοξενούνται περιοδικά τα βιβλία του πρότζεκτ (με την παραχώρηση των καλλιτεχνών) και θα υπάρχει η δυνατότητα από το κοινό της βιβλιοθήκης να τα επισκέπτεται. Ο χρόνος παραμονής τους δε θα είναι συγκεκριμένος και διάφορες επιπλέον παρεμβάσεις θα περιμένουν του αναγνώστες της Collective Library. Παράλληλα, διαδικτυακά, θα δημιουργηθεί ένας ψηφιακός κατάλογος με τα βιβλία και πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Η συνεργασία αυτή έχει στόχο να ενδυναμώσει τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στο βιβλίο, σχετικά με την τυπογραφική και γλυπτική του υπόσταση. Τα βιβλία καλλιτεχνών προσεγγίζονται σαν τεκμήρια προς αρχειοθέτηση ταυτόχρονα με την ιδιότητα τους ως αντικείμενα που σκηνογραφούν και σκηνογραφούνται σε ένα ράφι. Στόχος είναι να εξεταστούν οι προεκτάσεις και δυνατότητες τέτοιου είδους βιβλίων μέσα από την επαφή τους με τους αναγνώστες της βιβλιοθήκης».