donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

FIN 

Παρουσίαση της νέας κολεξιόν του φαντασιακού οίκου υψηλής ραπτικής FIN 

 

Ένα πρότζεκτ του Petr Stef Kišur και της Ελένης Πούλου, 

μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Honey-Suckle Company 

και του μουσικού σχήματος NOHE NOSHE,

σε συνεργασία με το 3 137 

 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00

Υπαίθριος χώρος στάθμευσης στον λόφο του Λυκαβηττού


<- αρχείο

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές λαϊκές φορεσιές, το 3 137 καλεί δύο μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Honey-Suckle Company από το Βερολίνο, τον Petr Stef Kišur και την Ελένη Πούλου, να οραματιστούν μαζί έναν φαντασιακό οίκο υψηλής ραπτικής. 

Το φθινόπωρο του 2020 το 3 137 πραγματοποίησε μια καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Κickstarter. Έναν χρόνο αργότερα, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της καμπάνιας, χάρη στην οικονομική υποστήριξη από 105 συμμετέχοντες και σε σύμπραξη με το Goethe-Institut Athen, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του πρότζεκτ FIN, μιας συλλογής μόδας που επιμελούνται ο Petr Stef Kišur και η Ελένη Πούλου των Honey-Suckle Company και λειτουργεί παράλληλα ως μανιφέστο για κάθε τέλος που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. H επίδειξη της συλλογής θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, ενώ θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική από τους NOHE NOSHE.

Η νεότερη ιστορία του ελλαδικού χώρου λειτουργεί ως σημείο συνάντησης όπου διασταυρώνονται διαφορετικές ιδέες, ποιότητες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σε έναν τόπο όπου συγκλίνουν Ανατολή και Δύση, φέρνοντας αντιθέσεις και ομοιότητες στο προσκήνιο, ανοίγεται ο χώρος, άρα και η πιθανότητα για τη δημιουργία νέων κοινοτήτων. 

Εν μέσω μιας περιόδου κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιθυμία των καλεσμένων καλλιτεχνών είναι να αναδείξουν την εγγύτητα, δημιουργώντας ένα νέο εμβληματικό ένδυμα το οποίο ονομάζουν κοινωνικό φόρεμα. Το πρότζεκτ FIN αποσκοπεί να μοιραστεί μια κοινή στιγμή, έναν κοινό τόπο στην κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, ακολουθώντας τις τοπικές, περιφερειακές, εποχικές αξίες και στρατηγικές.

Η Honey-Suckle Company είναι μια βερολινέζικη καλλιτεχνική κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 1994. Ο Petr Stef Kišur είναι εικαστικός καλλιτέχνης και ιδρυτής της Honey-Suckle Company. Η Ελένη Πούλου είναι μουσικός, πρώην μέλος του συγκροτήματος The Fall, εικαστική καλλιτέχνις και μέλος της Honey-Suckle Company. O Kišur και η Πούλου απαρτίζουν επίσης το μουσικό σχήμα NOHE NOSHE. Η δουλειά των δύο καλλιτεχνών προκύπτει μέσα από ένα σύνολο πειραματισμών με τη φωτογραφία, τη μουσική, τη μόδα, την κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική. 

Το έργο FIN υλοποιείται χάρη στους υποστηρικτές της καμπάνιας συλλογικής χρηματοδότησης Greece 2021: An Anti-Fashion Show (που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2020 στη διαδικτυακή πλατφόρμα Κickstarter), στους Μαικήνες / Μυκήνες (το σχήμα μελών του 3 137) και στο Goethe-Institut Athen και με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

 

Studio Manager: Σαββίνα Πατρικίου

Τεκμηρίωση: Fake Office

Επιμέλεια κειμένων: EG (Ελεάννα Παπαθανασιάδη & Γκέλυ Μαδεμλή)

Ήχος: Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος

Περφόρμερ: 

Εύα Βλασσοπούλου, Ηλίας Γκιώνης, Βασίλης Ζαριφόπουλος, Ιόλη Καβάκου, Μπάυρον Καλομαμάς, Λέντι Κοβάτση, Αλεξάνδρα Μουρτζίνη, Σταματία Ρεμπάτη, Σωκράτης Ροντογιάννης, Βασίλης Σερβετάς, Θεόδωρος Τζανετάκης, Βικτώρια Τσιγγέλη, Ναόμι Χαιρετάκη, Virginia Francia, Evan Katsounis 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια στην παραγωγή του έργου τις/τους: 

Μυρτώ Γερουλάνου, Μαργαρίτα Γουργουρίνη, Φάνη Καφαντάρη, Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Βιργινία Ματσέλη, Δάφνη Χαιρετάκη, Βασίλη Σερβετά, Ανταράτα Θέοδωρο Χιώτη, Andreas Sell

Όπως και τις: 

Patton Hindle & Εβίτα Τσοκάντα από το Kickstarter,

Stefanie Peter & Ίριδα Ασημακοπούλου από το Goethe-Institut Athen,

Εριφύλη Μαρωνίτη & Αμαρυσία Παραγιουδάκη από το Athens Culture Net 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη στην καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα Κickstarter τις/τους: 

Νικόλα Αρνή, Εύα Βλασσοπούλου, Ρένα Καρουζάκη, Αχιλλέα Κασφίκη, Φάνη Καφαντάρη, Δέσποινα Κρέη, Σουζάνα Λασκαρίδη, Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη, Αλεξάνδρα Μουρτζίνη, Ελεάννα Παπαθανασιάδη, Δημήτρη Παπουτσάκη, Ελένη Ρήγα, Έλλη Ρουπάκη, Εύη Σουγκάρα, Κυριάκο Σπύρου, Κώστα Στασινόπουλο, Σταμάτη Σχιζάκη, Θεόδωρο Τζανετάκη, Κωνσταντίνο Τσέτσο, Μαριάννα Χριστοφή, James Bridle, Sunday Daskalea, Patton Hindle, Kerenidis Pepe Collection, Lena Saltos, Vicki Siolos, Frederiek Weda, μεταξύ πολλών άλλων που επιθυμούν να μείνουν ανώνυμοι.