donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

FRANK 

 

Παρουσίαση του βιβλίου Frank 

παρουσία της καλλιτέχνιδας Sille Storihle 

 

Πέμπτη 2  Σεπτεμβρίου 2021, 19.00

Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα (αυλή)   

Χαιρεφώντος 14, Πλάκα 105 58 


<- αρχείο

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου FRANK, με καλεσμένη την εικαστική καλλιτέχνιδα Sille Storihle, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα. Σε συνεργασία με τη Liv Bugge, η Storihle ίδρυσε το 2012 τη FRANK, μια queer-φεμινιστική πλατφόρμα με έδρα το Όσλο. Πέρα από την προσπάθειά του να αφηγηθεί τη δραστηριότητα της πλατφόρμας, το βιβλίο στοχεύει στο να αποτελέσει ένα εργαλείο για συζήτηση και ανταλλαγή γνώσης μεταξύ εθνοτήτων, γενεών και καλλιτεχνικών πεδίων. Η επιμέλεια του βιβλίου έγινε από τη Sille Storihle κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών International Studio & Curatorial Program (ISCP) στη Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετείχε με την υποστήριξη του Office for Contemporary Art Norway (OCA).

Η ιδέα για την παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2019, όταν η Sille Storihle (της FRANK) και η Πάκυ Βλασσοπούλου (του 3 137) συναντήθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών ISCP στη Νέα Υόρκη. Το 3 137 μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη FRANK. Πρόκειται για δύο συλλογικά καλλιτεχνικά εγχειρήματα που έχουν ως αφετηρία τις καλλιτεχνικές και πολιτικές επιθυμίες των ιδρυτριών τους, και εστιάζουν στην παραγωγή έργου μέσα στο πλαίσιο της τοπικής κοινότητας στην οποία δραστηριοποιούνται.

Η έκδοση, με ομώνυμο τίτλο FRANK, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2021 στη διαδικτυακή διοργάνωση του Printed Matter Art Book Fair. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου σε φυσικό χώρο διεθνώς. Στην εκδήλωση ένας περιορισμένος αριθμός αντιτύπων θα είναι διαθέσιμος προς πώληση, ενώ οι βασικοί συντελεστές του –η Liv Bugge και η Sille Storihle, ο Antonio Cataldo και η Wencke Mühleisen– θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο σ’ ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στη Sille Storihle και σε δύο από τα ιδρυτικά μέλη του 3 137, την Πάκυ Βλασσοπούλου και τον Κοσμά Νικολάου, η οποία στην πορεία θα ανοίξει και για το κοινό. 

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: torpedobok.no/FRANK

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Office for Contemporary Art Norway (OCA), του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, καθώς και του σχήματος μελών του 3 137 Μαικήνες/Μυκήνες.

Ευχαριστούμε θερμά το Onassis AiR, τη Χριστίνα Σορδίνα, την Άντζελα Αντωνίου και τον Βασίλη Παπαγεωργίου για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους.

*Λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει η δυνατότητα να παρευρεθούν τριάντα (30) άτομα.

 

Νέα του 3 137:

Το 3 137 συμμετέχει στο Athens Art Book Fair (11-12 Σεπτεμβρίου 2021), όπου θα παρουσιάσει την τελευταία του έκδοση Around Labor, Art, and the Auratic Condition (This is Not a Love Song), αποτέλεσμα της συνεργασίας του με την επιμελήτρια Ilaria Conti.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 το 3 137 θα παρουσιάσει το πρότζεκτ FIN, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του 3 137 με τον Petr Ster Kišur και την Ελένη Πούλου – μέλη της κολεκτίβας Honey-Suckle Company που έχει τη βάση της στο Βερολίνο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.