donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

HEATWAVE

A workshop by 3 137 

1-4 Νοεμβρίου 2016

Έκθεση βιβλίων καλλιτεχνών

Σάββατο 5 Νοεμβρίου

@Πανεπιστημίου 57,

Κτήριο Πάνθεον,

Είσοδος: Στοά Μάντακα

18.00-21.00


<- αρχείο

Έρχεται και φεύγει.

Θα κρατήσει για πάντα?

Ακούτε κάτι?

Μπορούμε να προετοιμαστούμε για τον καύσωνα?

Ο καύσωνας επηρεάζει το σώμα.

Ο καύσωνας επηρεάζει το μυαλό.

Ο καύσωνας είναι ένα κύμα, μια έκτακτη ανάγκη, μια δυστοπία ή ουτοπία.

Ο καύσωνας είναι η στιγμή που το σώμα είναι εκτεθειμένο σε ακραίες θερμοκρασίες, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Η Αθήνα είναι μια ηλιόλουστη πόλη. Η Ελλάδα συντηρεί τον μύθο ενός μαγικού καλοκαιρινού προορισμού. Τι συμβαίνει όμως όταν έρχεται ο καύσωνας? Είναι ο καύσωνας μια συνθήκη που μπορεί να είναι παγκόσμια? Ποιες χώρες είναι εκτεθειμένες στο φαινόμενο αυτό?

Σήμερα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πιο πολύ για μια γεωγραφική οριοθέτηση παρά διαίρεση, βασισμένη σε οικονομικά, πολιτισμικά και εθνικά χαρακτηριστικά. Αντιμετωπίζουμε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Πολλά από τα πράγματα που είχαν κατακτήσει οι προηγούμενες γενιές, όπως η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλεια, το οκτάωρο εργασίας, είναι και πάλι αντικείμενα προς επανεξέταση, ενώ τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται ακόμα και σε χώρες όπου για πρώτη φορά γιορτάστηκαν ως κεκτημένα.

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στη συζήτηση, τη διαπραγμάτευση και επεξεργασία των ιδεών αυτών, χρησιμοποιώντας το σημειωματάριο ως ένα καθημερινό εργαλείο. Η συζήτηση του εργαστηρίου κοιτάζει τον καύσωνα ως απειλή, δυστοπία αλλά και μια εφήμερη κατάσταση που προμηνύει ένα δροσερό αεράκι, μια αναγκαστική παύση, μια θολή κατάσταση κατά την οποία ψάχνουμε το επόμενο βήμα. Ένας διάλογος για τα συστήματα μέσα στα οποία ζούμε, τους όρους κατηγοριοποίησης και ταξινόμησης, ώστε να ξανασκεφτούμε το μέλλον μας αλλά και να αντιδράσουμε στο παρόν.

Το εργαστήριο είναι μέρος του AtWork Lab στα πλαίσια του OpenGround 2016, που οργανώνεται από το lettera27 (Μιλάνο) και το State of Concept (Αθήνα).


OpenGround

Το Open Ground 2016 είναι ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για την επαγγελματική ανάπτυξη καλλιτεχνών και επιμελητών, ηλικίας 23-30, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου του 2016. Το 5ήμερο εντατικό εργαστήριο είναι δομημένο σε ένα διήμερο σεμιναρίων και διαλέξεων από διεθνείς επαγγελματίες και το τριήμερο εργαστήριο AtWork το οποίο θα ακολουθήσει μια ομαδική έκθεση με τα αποτελέσματα του εργαστηρίου.

http://www.tandemforculture.org/stories/openground-2016-open-call-for-participants/

 

AtWork Lab

Το AtWork έχει ένα ανοικτού φορμάτ το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί, να εφαρμοσθεί και να αναπαραχθεί αυτόνομα από πολιτισμικούς οργανισμούς και θεσμούς σε όλο τον κόσμο, όπως καλλιτεχνικές ομάδες, σχολεία, ακαδημίες, φεστιβάλ. Οι οδηγίες παρέχονται από το lettera27 και μοιράζονται ανοικτά ώστε κάθε οργανισμός μπορεί να ενσωματώσει το φορμάτ σε ένα συγκεκριμένο θέμα ανάλογα με το αντικείμενο και τους σκοπούς που επιλέγει. Το θέμα του εργαστηρίου και οι στόχοι αποφασίζονται αυτόνομα από τον εκάστοτε οργανισμό που εφαρμόζει το σύστημα του AtWork.

http://www.at-work.org/en/

Στην Αθηναϊκή του εκδοχή, το εργαστήριο επιμελούνται τα μέλη του 3 137 και το θέμα είναι ο Καύσωνας