donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

less than 300 dpi

Σινεμά 15 δευτερολέπτων

Στον λογαριασμό Instagram του 3 137

@3_137_artist_run_space  

18 Σεπτεμβρίου- 3 Οκτωβρίου

Με έργα των: 

ATH Kids, Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη,

Δάφνη Χαιρετάκη, Πηνελόπη Κολιοπούλου,

Εύα Στεφανή,VASKOS, Ahmet Ogut,

Joshua Olsthoorn 

Συντονισμός: Ναταλία Μαυρίδου 


<- αρχείο

 

Το 3 137 μετά το καλοκαίρι ξεκινάει την καλλιτεχνική χρόνια με την έκθεση less than 300 dpi, Σινεμά 15 δευτερολέπτων που θα παρουσιαστεί εξ ολοκλήρου στο Instagram. Πρόκειται για μια μορφή παρουσίασης που θέλαμε να πειραματιστούμε ήδη από πέρυσι και που οι ραγδαίες εξελίξεις στην δημόσια υγεία, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η κυριαρχία των ψηφιακών μέσων στην επικοινωνία, την εργασία και την διασκέδαση, την κάνει ακόμα πιο επίκαιρη. 

Τα έργα της έκθεσης θα παρουσιαστούν διαδοχικά στο λογαριασμο Instagram του 3 137 ως Ιστορίες. Το κάθε έργο θα προβάλλεται για 24 ώρες. Τα έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για το format των Instagram Ιστοριών, με σύντομα και εναλλασσόμενα πλάνα με μέγιστη διάρκεια τα 15 δευτερόλεπτα, δηλαδή όση και η μέγιστη διάρκεια μιας Instagram Ιστορίας. Επιθυμία μας είναι να εισχωρήσουμε στη δημοφιλή αυτή πλατφόρμα, δημιουργώντας ένα κανόνα κινηματογραφικής αφήγησης, 

Η έκθεση less than 300 dpi, Σινεμά 15 δευτερολέπτων, ξεκινάει με αφορμή την κοινοτοπία πως ζούμε σε μια post internet εποχή όπου κυριαρχεί η εικόνα και τα social media αποτελούν το βασικό μέσο επικοινωνίας. Ο τρόπος που προσλαμβάνουμε την πληροφορία έχει αλλάξει, η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του κοινωνικού μας περίγυρου, την πολιτική, τα κοινωνικά ζητήματα μέχρι και τις τάσεις στη μόδα, την κατανάλωση και το ηλεκτρονικό εμπόριο, πραγματοποιούνται με ένα πολύ πιο γρήγορο και άμεσο τρόπο. Χρησιμοποιώντας την δυναμική των μέσων αυτών, θέλουμε να αμφισβητήσουμε και να επαναδιαπραγματευτούμε το ρόλο και την επίδρασή τους στην σύγχρονη ζωή και καθημερινότητα. 

Τα έργα της έκθεσης αναπαριστούν ιδέες και ιστορίες για κοινωνικά ζητήματα, συχνά αθέατα και όχι τόσο διαδεδομένα στη δημόσια σφαίρα. Φέρνουν στο φως διαφορετικές ομάδες και χαρακτήρες, μιλούν για θέματα ταυτότητας, φύλου, καταγωγής καθώς και ζητήματα που έχουν την καταγωγή τους στην underground κουλτούρα. Με την χρήση της κάμερας του κινητού, καταγράφοντας την ιστορία με άμεσο τρόπο, και αναδεικνύοντας περιβάλλοντα, απρόβλεπτα και ανοίκεια, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια ιστορία ενσωμάτωσης και να ενορχηστρώσουμε μια πειραματική χορωδία από διαφορετικές φωνές.

Η αμεσότητα της καταγραφής, η αίσθηση μαρτυρίας που δημιουργείται από την χρήση της κάμερας του κινητού, τα “αμοντάριστα” πλάνα, η δημοσίευση και διακίνηση της εικόνας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μας κάνει να σκεφτούμε τα “Cinétracts” ξανά. 

Μια ομάδα κινηματογραφιστών στην Γαλλία, ως αντανακλαστικό στα γεγονότα του Μάη του ‘68, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά, μικρής διάρκειας φιλμ, τα οποία ονομάστηκαν Cinétracts (κινηματογραφικά «τρικάκια»). Κάθε "Cinétract" είχε διάρκεια περίπου 2 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, διάρκεια η οποία προκύπτει από το μήκος του φιλμ και αποτελούσε μια οικονομική και εύκολα διαθέσιμη λύση. Παράγονταν γρήγορα, συχνά στη διάρκεια μιας ημέρας, και στόχευσε στο να διαδοθεί πλατιά και να προκαλέσει συζήτηση και δράση. 

Με ακόμα μικρότερη διάρκεια από τα Cinétracts, σήμερα οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες κλήθηκαν να φτιάξουν τα δικά τους κινηματογραφικά τρικάκια ειδικά κατασκευασμένα για τα σύγχρονα media. Πρόθεσή μας είναι η δημιουργία μιας σπονδυλωτής αφήγησης μέσα από κινούμενες εικόνες-έργα που έρχονται μαζί για να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ, μια συλλογική ταινία που εξελίσσεται σε επεισόδια. 

Η συνέχεια επί της απτικής οθόνης… 

Η δράση less than 300 dpi, Σινεμά 15 δευτερολέπτων, ανοίγει το πρόγραμμα F.A.R., Floor Area Ratio / Συντελεστής Δόμησης που επιμελείται και παρουσιάζει το 3 137 για το 2020-2021. 

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.