donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

Όπου υπάρχει θάλασσα,

υπάρχουν πειρατές

επιμέλεια Poppy Bowers

Salvatore Arancio, Jeremy Deller,

Nancy Holt & Richard Serra,

Τεό Μιχαήλ, Melvin Moti,

Νίνα Παπακωνσταντίνου,

Aura Satz, Weronika Trojanska

10-20 Νοεμβρίου 2016

ώρες λειτουργείας:

Δευτέρα- Κυριακή

18.00-21.00

*17.11 κλειστά


<- αρχείο

Το 3 137 με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση '' Όπου υπάρχει θάλασσα, υπάρχουν πειρατές'' σε επιμέλεια της Poppy Bowers. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10 Νοεμβρίου 2016. Η έκθεση έρχεται σαν αποτέλεσμα της μακράς συνεργασίας ανάμεσα στο 3 137 και το New Studio, το project space που έχει ιδρύσει η Poppy Bowers στο Λονδίνο.

Εμπνευσμένο από το αρχαίο ελληνικό ρητό ''Όπου υπάρχει θάλασσα, υπάρχουν πειρατές'', η έκθεση συγκεντρώνει έργα ήχου, σχέδια, εκτυπώσεις, φιλμ και έργα βασισμένα στο λόγο από καλλιτέχνες που ανατρέπουν τους καθιερωμένους τρόπου μαζικής επικοινωνίας. Σε μια ψηφιακά κορεσμένη εποχή, όπου ο καπιταλισμός κυριαρχεί, η έκθεση αναδεικνύει διαφορετικές και υπερφυσικές προοπτικές και προσεγγίσεις στις καθημερινές εμπειρίες. Ξεκινώντας από τα φορτισμένα λόγια του Paul Klee: 'Είτε με σπασμένα φτερά, είτε στη φυλακή, αυτός είναι ο άνθρωπος' η έκθεση παρουσιάζει μια ομάδα έργων που διαπερνούν το λεπτό όριο ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό λόγο, την ζωντανή και καταγεγραμμένη δράση.

 

Η Poppy Bowers ζει στο Μαντσεστερ στην Μεγάλη Βρετανία. Εργάζεται στο τμήμα εκθέσεων του μουσείου The Whitworth όπου επιμελείται εκθέσεις και παρουσιάσεις της συλλογής καθώς και καινούριες παραγωγές και αναθέσεις νέων έργων σε καλλιτέχνες. Από το 2011 μέχρι το 2016 ήταν βοηθός επιμελήτρια στην Whitechapel Gallery στο Λονδίνο όπου εργάστηκε για την οργάνωση διαφορετικών εκθέσεων, εκδόσεων και εκδηλώσεων όπως την πρώτη εκτεταμένη παρουσίαση του έργου του Αμερικάνου καλλιτέχνη Richard Tuttle στην Ευρώπη, την ατομική έκθεση της Sarah Lucas και την ανάθεση για νέο έργο γλυπτικής στον Giuseppe Penone. Επίσης ήταν μέλος της επιτροπής επιλογής και συν επιμελήτρια του The London Open 2015. Το 2015 ίδρυσε τον ανεξάρτητο εκθεσιακό χώρο ΝEW STUDIO. Εκεί παρουσίασε την δουλειά Βρετανών και διεθνών καλλιτεχνών. Κείμενα της έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες εκδόσεις όπως στους καταλόγους Sarah Lucas: SITUATION ABSOLUTE BEACH MAN RUBBLE (2013), The London Open (2015) και είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Goldsmiths University.