donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

Every Νame in History is an I

Σελήνη Χαλβαδάκη

14.11.2019 - 14.12.2019

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, 20:00

Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή και Σάββατο 18:00-21:00

 

+ Παράλληλη προβολή στο σινεμά Ααβόρα

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

17.00- 18.15


<- αρχείο

 

Πώς να εισπνέεις τις μεγάλες αφηγήσεις και
να εκπνέεις τη βιωμένη εμπειρία.
Αναπνεύστε τη μνημειακότητα και
εκπνεύστε τις λεπτομέρειες.
Αναπνεύστε τα κέντρα και
εκπνεύστε τα όρια.

Το 3 137 με πολύ χαρά σας προσκαλεί στην έκθεση της Σελήνης Χαλβαδάκη Every Name in History is an I.  Η έκθεση πραγματεύεται τους τρόπους αφήγησης της ιστορίας της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιστορίες βαθιά συνυφασμένες με αναπαραστάσεις που συναντάμε στην ιστορία (της τέχνης), στα μουσεία, καθώς και στην αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία. Με άλλα λόγια, πρόκειται για το ιστορικό υπόβαθρο και την μνημειακή εμπειρία μέσω των οποίων αντιλαμβανόμαστε το συλλογικό. 

Μέσω μιας προσωπικής σύνδεσης με δύο μέρη, την Ελλάδα και τη Δανία- την Αθήνα και την Κοπεγχάγη- αλλά και μέσα από πρωταγωνιστές διαφορετικών γενεών, η έκθεση Every Name in History is an I αντικατοπτρίζει το πώς η βιωμένη εμπειρία αλλά και η αφήγηση της βρίσκει χώρο σε σχέση ή σε αντίθεση με αυτό που αναγνωρίζουμε ως συλλογικότητες.
 

Παράλληλη Προβολή στο σινεμά Ααβόρα:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 , 17.00-18.15

Επιμέλεια: 
Σελήνη Χαλβαδάκη και Jacob Moe

4 ταινίες μικρού μήκους των
Mo Maja Moesgaard, Joana Pimenta, Ana Vaz, Σελήνη Χαλβαδάκη

Σινεμά Ααβόρα, Ιπποκράτους 180, Αθήνα

Τιμή εισητηρίου: 3 ευρώ 

-------

Η Σελήνη Χαλβαδάκη (1985) ζει και εργάζεται στην Κοπεγχάγη. Είναι κάτοχος MFA από το Royal Danish Academy of Fine Arts και δουλεύει κυρίως με κινούμενη εικόνα και κείμενο. Η έρευνα της εστιάζει στο πώς η παραγωγή εικόνας συμμετέχει στη δημιουργία ιδιωτικής και συλλογικής μνήμης. Συχνά χρησιμοποιεί υλικό που βρίσκει μέσω της έρευνας της σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους αναμιγνύοντας το με υλικό που παράγει η ίδια.

Παράλληλα με το καλλιτεχνικό της έργο, η Σελήνη διοργανώνει εκθέσεις και εμπλέκεται σε συνεργασίες. Η δουλειά της έχει δειχθεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων: IMAGES FESTIVAL, Τορόντο (CA), Athens International Short Film Festival, Αθήνα (GR), FOKUS Video Art Festival at Nikolaj Kunsthal, Κοπεγχάγη (DK), KINO DER KUNST Μόναχο (DE), Balkan Beyond Borders Film Festival, Νόβι Σαντ (CS) και CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival, Κοπεγχάγη (DK), και σε εκθέσεις όπως: Metaphorical Space at MARSIstanbul σε συνεργασία με Sheffield Fringe, Κωνσταντινούπολη (TUR), It Might be Political at Janusbygningen, Tistrup (DK), EXTRACT Young Art Prize, Gl. Strand, Κοπεγχάγη (DK) και OUTSIDE THE BLACK BOX, Cinema La Compagnia, Φλωρεντία (IT).

www.selinihalvadaki.net

--
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη
του Danish Arts Foundation και
των Μαικήνες/Μυκήνες του 3 137.