donations click target
donations click target

Γίνετε Μαικήνας / Μυκήνας, με το ποσό των 15 Ευρώ και λάβετε ένα ετήσιο δώρο, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητά μας.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κατάθεση
στο λογαριασμό του 3 137.

Όνομα:
3 137
Αριθμός λογαριασμού:
5080 082881 451
Τράπεζα:
PIRAEUS BANK SA
IBAN:
GR84 0172 0800 0050 8008 2881 451
SWIFT:
PIRBGRA

Στη συνέχεια παρακαλούμε στείλτε μας email στο info@3137.gr με το ονοματεπώνυμό σας και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πάκυ Βλασσοπούλου

Χρυσάνθη Κουμιανάκη

Γρηγόρης Μαρκάτος

Κοσμάς Νικολάου

09.02 – 26.02.2012


<- αρχείο

Ένα παλάτι μυθικής πολυτέλειας γίνεται σημείο συνάντησης για τέσσερις νέους καλλιτέχνες. 

Προβληματισμοί και ερωτήματα που προκύπτουν από την παράδοση της τοπιογραφίας και από το σχεδιασμό του τοπίου, ξεκινώντας με τους κήπους του μπαρόκ μέχρι τους σημερινούς δημόσιους χώρους πρασίνου, αποτελούν την αφορμή για την δημιουργία των έργων. 

Οι άξονες γύρω από τους οποίους κινούνται τα έργα αφορούν στην αντίθεση του πολυτελούς με το ευτελές, στην αμφιβολία για τα ευρωπαϊκά ήθη και την πολιτιστική κληρονομιά και στις λειτουργίες της μνήμης. 

Η επιμέλεια πραγματοποιείται σπονδυλωτά, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες μέσα από τον εντοπισμό συγγενειών των πρακτικών τους. Έτσι, δανείζεται στοιχεία από την ανάπτυξη της διήγησης των έργων με αποτέλεσμα να γίνεται καλλιτεχνικό εργαλείο και αντίστροφα οι πρακτικές των συμμετεχόντων σχήμα επιμέλειας. 

Η έκθεση συνοδεύεται από μια μπροσούρα με ερευνητικό υλικό και από ένα κείμενο σχετικό με προβληματισμούς για το τοπίο από την αρχιτέκτονα Μαρίνα Μπιζά.